REGLAMENT

En el Rogaine 3 Valls es seguirà el reglament de rogaine de la FCOC i qualsevol excepció serà publicada en aquest apartat de la web.

Aquests són alguns dels punts més destacables del reglament, que podeu consultar complet a la web de la FCOC.

Material obligatori

Abans d’entrar al parc tancat i fer entrega del mapa es farà un control del següent material obligatori:

  • Per persona:
    • Jaqueta impermeable
    • Manta d’emergència (2 m x 1,4 m)
    • Pinça SI precintada al canell
    • Xiulet
    • Aigua (mínim 1 litre)
    • Menjar
    • Brúixola
  • Per equip:
    • Farmaciola (per primeres cures en cas de ferida)
    • Mòbil
    • Frontal (només per les curses de 6h i 9h)
    • Retolador permanent

– L’us de GPS, calculadora, podòmetre o altímetre per calcular l’itinerari óptim queda PROHIBIT.

– No és material obligatori, però és recomanable portar protecció a les cames, ja sigui amb perneres, mitjó alt o pantaló/malla llarga.

– Cal portar plat, got i coberts pel dinar de després de la cursa (només per les curses de 6h i 9h).

Sistema de cronometratge

– El sistema de cronometratge serà SPORTIDENT. Cada component de l’equip haurà de portar una pinça SI fixada al canell amb un precinte facilitat per l’organització i aprovat per la FCOC. En cas de ruptura del precinte o pèrdua de la pinça SI l’equip quedarà desqualificat.

– La pinça SI no podrà ser retirada del precinte posat al canell fins després d’haver realitzat la descàrrega a la taula d’arribada, on un membre de l’organització tallarà el precinte.

– Per obtenir la puntuació del control, que vindrà determinada pel valor del primer dígit del codi del control, tots els membres de l’equip han validar el seu pas a les bases de control trobades.

– Cal assegurar-se que la pinça SI que es farà servir tindrà prou capacitat per a registrar tots els controls que l’equip pugui trobar el dia de la competició. Si no es disposa de pinça SI, l’organització posarà en lloguer de pinces Sportident per a tots aquells que ho necessitin.

– En cas d’abandonament serà obligatori passar per la taula d’arribada i informar a l’organització, per així poder portar un control de tots els participants de la cursa.

Penalització per temps

Als equips que arribin a meta un cop finalitzat el temps límit de cursa (3h, 6h o 9h) se’ls aplicarà la següent penalització, en funció del temps transcorregut:

  • fins 04:59 – 5 punts
  • de 05:00 a 09:59 – 10 punts
  • de 10:00 a 14:59 – 20 punts
  • de 15:00 a 19:59 – 30 punts
  • de 20:00 a 24:59 – 40 punts
  • de 25:00 a 29:59 – 50 punts
  • més de 30 minuts – desqualificació

TERRENY I CLIMA

A la zona de cursa predomina el bosc mediterrani, majoritàriament alzinar, la penetrabilitat del qual és baixa o molt baixa. A les parts més altes o en boscos explotats la penetrabilitat és més bona. El terreny és força ondulat, amb desnivells entre moderats i forts. A les parts més altes hi ha nombrosos afloraments rocosos i zones semiobertes. Tota la zona està coberta per una nombrosa xarxa de camins que connecten les diferents valls.

Per norma general, els torrents i rieres baixen secs o amb molt poca aigua, però en època de pluja aquests poden tenir crescudes sobtades importants.

La cursa transcorre en gran part dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, per això es demana tenir un gran respecte a l’entorn, així com a les propietats públiques i privades.

La tardor a la Garrotxa pot ser freda, sobretot a les primeres hores.

NOTES DEL TRAÇADOR

Escala Mapa 1/20000 (Mides A3 plus)
Equidistancia 10 mts

S’ha fet una actualització del mapa per cartografiar la penetrebilitat del bosc, per tal de reduir el màxim l’atzar en decidir el traçat i intentar retallar per zones boscoses.
Seguint un criteri general diferenciant la penetrebilitat entre molt bona (blanc), penetrebilitat moderada (verd clar), penetrebilitat nula o molt baixa (verd més fosc). Cal remarcar però, que la gran majoria del mapa és de penetrebilitat nula o molt baixa. Per millorar la lectura del mapa, els tons dels verds han estat rebaixats, tendint a uns verds més clars, tot i així s’identifica clarament en el mapa els diferents tipus de verds.

També s’ha cartografiat les àrees de roca viva més grans, aquestes són nombroses i en cas de pluja o humitat poden ser força relliscoses, així que cal està alerta i prendre precaucions.

El terreny de la cursa és força ondulat, amb desnivells moderats. Punt més baix és troba 330 mts i el punt més alt a 852 mts.
Hi ha una gran xarxa de camins de tot tipus.
El mapa està farcit de racons molt interessants i diversos punts panoràmics, així que aprofiteu per aixecar el cap del mapa i gaudiu del paisatge

Resumint la rogaine en 3 aspectes, aquests serien:

  • Tècnicament no és difícil.
  • Component físic important.
  • Component estratègic crucial. Ens hi hem esmerçat molt per oferir diverses alternatives, de manera que l’estratègia sigui difícil de veure opció evident. Així que serà clau aprofitar el màxim el temps d’elecció de ruta i la capacitat del equips de rectificar durant la cursa si és necessari.

DESCRIPCIÓ DE CONTROLS

MAPA D’ENTRENAMENT

Mapa d’entrenament MODEL EVENT MAP 3 VALLS.
És un mapa per qui vulgui entrenar i veure les característiques del terreny, criteri de cartografia, etc.

Aquest mapa no forma part de la cursa i us pot servir per entendre la zona i com s’ha cartografiat. Les característiques del terreny d’entrenament són molt similars a les de la cursa, tot i que en el mapa d’entrenament els desnivells són més acusats i la densitat de fites pot ser una mica més alta que al dia de la cursa.

Actualment, les fites no estan posades. 
La zona del mapa d’entrenament és propera a St. Esteve d’en Bas. El punt de sortida i arribada és al Bar La Casilla. (Carretera C-63 que va de St. Esteve d’en Bas a St. Feliu de Pallerols, aproximadament al km 65).

Descarrega’t el mapa a MAPA MODEL EVENT MAP 3 VALLS.

Informació tècnica mapa entrenament.

El criteri de cartografia és més generalitzat que en mapa de cursa, però pot donar una idea general.
La fita 92 del mapa d’entrenament es troba situada en un zona amb nombrosos blocs de roca, que s’ha cartografiat d’una manera mooolt general, a la cursa no hi ha cap zona així ni amb un criteri tant generalitzat.

ORGANITZACIÓ

Direcció Cursa: Imma Arderiu, Àstrid Barcons i Agnès Vilanova

Cartografia: Dani Viladomat, Joan Barcons i Xeku Vila

Traçat: Dani Viladomat, Joan Barcons i Xeku Vila

Sportident: Marc Nicolau, Oriol Piera i Gerard Coll

Altres: Tots els membres del club AE Gastant Keks i altres col·laboradors.