• Data: Diumenge 30 d’octubre

 • Lloc: Beuda

 • Centre de competició: Pista esportiva

 • Cursa inclosa a la Copa Catalana 2022.

La MTB-O tindrà lloc al municipi de Beuda. El mapa que s’utilitzarà és una ampliació del mapa del municipi d’Argelaguer que es va estrenar l’any 2019 en la primera prova de Copa Catalana de MTB-O organitzada per Gastant Keks.

La cursa formarà part dels Dos Dies de MTB-O de Girona, que es disputaran els dies 29 i 30 d’octubre del 2022. El club Aligots organitzarà el dia 29 el Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat i el dia 30 Gastant Keks s’encarregarà de la MTB-O de Beuda.

NOVETATS

Classificacions
Resultats amb parcials
WinSplits Online

 • Actualització de la informació tècnica (traçats, distàncies…)
 • A causa dels problemes tècnics amb la web de la FCOC es poden fer inscripcions des de la nostra web www.gastantkeks.cat.
 • Allarguem el període d’inscripcions dins el dimecres dia 26 d’octubre 2022.
 • Llistat d’hores de sortida (48 hores abans de la competició)
 • Disposem de portamapes de lloguer. Interessats realitzeu la reserva a través de gastantkeksgarrotxa@gmail.com
 • El centre de competició està a 15-20 minuts de la sortida.

INFORMACIÓ GENERAL

PROGRAMA

 • 09:00 Obertura del centre de competició
  Noves inscripcions
  Entrega SI (SportIdent) de lloguer
 • 10:00 Primera sortida
 • 12:00 Última sortida
 • 13:30 Lliurament de premis

Aparcament per pernoctar

Beuda no disposa habitualment de zones habilitades per a la pernoctació, però s’ha acordat amb l’Ajuntament que el pàrquing 1 es podrà utilitzar per aquest propòsit la nit de dissabte a diumenge. 

Guarderia

Si algú està interessat en el servei de guarderia que enviï un mail a Gastant keks i si hi ha un nombre mínim de nens s’organitzarà.

Inscripcions

Les inscripcions i pagaments es tramitaran a través de la web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions anticipades es podran fer fins al dimecres 26 d’octubre a les 12 de la nit.

Els no federats podran tramitar una llicència temporal, el cost del qual és de 5 euros per als adults i d’1,5 euros per als menors de 18 anys. 

Es podran realitzar inscripcions el mateix dia de la cursa sempre que hi hagi mapes disponibles i amb el recàrrec corresponent. 

Preus inscripcions
Categoria Inscripció anticipada2 Inscripció el mateix dia de la cursa
Federats3 No federats Federats3 No federats
Elit / Sènior / Veterans A i B 11,00 € 16,00 € 16,00 € 21,00 €
Infantil / Cadet / Júnior 4,00 € 5,50 € 9,00 € 10,50 €
Iniciació adults 4,00 € 9,00 € 9,00 € 14,00 €
Iniciació menors
18 anys
4,00 € 5,50 € 9,00 € 10,20 €

1 Els preus de les inscripcions són els aprovats per l’assemblea anual de clubs.

2  Inscripcions realitzades fins al dia 21 d’octubre del 2022.

3 Persones que disposen d’una llicència FCOC o FEDO.

Sistema de cronometratge

S’utilitzarà el sistema SportIdent i el sistema AIR estarà activat. 

Els preus de compra i lloguer són els que marca la FCOC i la disponibilitat dels diferents models no depèn del club organitzador.

El preu del lloguer és de 5 euros, excepte en les categories d’Iniciació Adults i Iniciació Infantil, en què es cedirà un SI gratuïtament. En tots els casos caldrà deixar el DNI com a fiança.

Premis

Hi haurà premis per als tres primers classificats en categoria Elit i en les categories oficials Júnior, Cadet i Infantil per tal de promoure aquest esport entre els més joves. 

Informació per a persones que no han practicat mai aquest esport

L’orientació en bicicleta tot terreny és un esport en el qual els competidors, que circulen en bicicleta de muntanya, visiten un nombre determinat de controls senyalitzats sobre el terreny en el menor temps possible, amb l’ajuda d’un mapa i una brúixola. La cursa, definida per la situació dels controls, no és revelada als competidors fins a la sortida. Les habilitats de conducció de bicicleta tot terreny i d’orientació s’han de posar a prova de manera que les habilitats d’orientació siguin un element decisiu. El ciclista pot completar el recorregut sobre la bicicleta tot terreny, transportant-la en braços o empenyent-la. Circular fora de camins o pistes està permès únicament en les zones marcades en el mapa amb els símbols apropiats (vegeu la secció d’informació tècnica). En les categories populars està permesa la participació en grup. 

Al centre de competició hi haurà personal de l’organització explicant el funcionament de la cursa per a aquelles persones que s’iniciïn en aquest esport.

PROTOCOL DE LA CURSA

1. En arribar al centre de competició trobareu un llistat. Si teniu alguna incidència, el vostre nom apareixerà subratllat i caldrà que passeu per la taula d’incidències, si no ja us podreu dirigir a la zona de sortida uns minuts abans de l’hora assignada.

2. A la zona de sortida hi haurà les bases de sortida, on cal passar l’sportident per la base de “netejar”. Se us entregarà el mapa i podreu iniciar la cursa.

3. A pocs metres de la sortida hi haurà la fita inicial, marcada amb un triangle en el mapa, que us permetrà ubicar la vostra posició, per anar al primer control. La prova és lineal, és a dir, que cal visitar tots els controls en l’ordre establert per l’organització.

4. El control de meta està marcat en el mapa amb una doble rodona concèntrica. En marcar-la, s’aturarà el temps de cursa.

5. En acabar cal que us dirigiu a la taula d’SPORTIDENT per descarregar els resultats i tornar el xip en cas que sigui de lloguer.

En cas d’abandonament de la cursa cal comunicar-ho a l’organització.

CENTRE DE COMPETICIÓ

El centre de competició estarà ubicat a la pista esportiva de Beuda. Es pot aparcar als diferents espais d’aparcament que hi ha al mateix municipi. Al següent mapa s’assenyalen algunes de les ubicacions.

 Coordenades: 42.23742068177494, 2.7104182011918034

Des d’Olot: A-26 sortida 65 (Besalú Est/Beuda) i seguir les indicacions fins a Beuda (GIV-5234).

Des de Girona: A-26 sortida 64 (Besalú Est/Beuda) i seguir les indicacions fins a Beuda (GIV-5234).

Pàrquings habilitats (per ordre de proximitat al centre de competició)

El centre de competició disposarà de: 

 • Lavabo
 • Ambulància
 • Avituallament a l’arribada (fruita, grana i beguda). És necessari portar got propi

Les distàncies des del centre de competició fins a la de la sortida i l’arribada s’actualitzaran més endavant. 

INFORMACIÓ TÈCNICA

Tipus de cursa

 • Individual (Copa Catalana / categories populars) o en grup (categories populars)
 • L’ordre dels controls estarà preestablert al mapa.
 • Es tracta d’una cursa de mitja distància.

Categories

Informacions relacionades amb les categories

 • En cas que en una categoria hi hagi menys de tres inscrits, la categoria es considerarà deserta.
 • La participació amb bicicletes elèctriques estarà permesa dins la categoria que pertoqui, però fora de competició. 
 • A les categories populars està permesa la participació en grup. 
 • Es farà una explicació del funcionament de la cursa a les persones de les categories populars que hi estiguin interessades. 
 • A la taula de distàncies i desnivells s’ha afegit l’índex d’IBP per a les categories populars segons les especificacions  per a competicions oficials MTB-O de la FCOC.

Material

Obligatori

 • Bicicleta de muntanya 
 • Casc homologat

Recomanat

 • Portamapes
 • Brúixola
 • Eines i recanvis
 • Jaqueta impermeable (en funció de la previsió)
 • Aigua

El terreny

Beuda és un municipi de l’Alta Garrotxa situat als peus de la Mare de Déu del Mont i a pocs quilòmetres del nucli històric de Besalú.

El terreny on es desenvoluparà la cursa és majoritàriament boscós, però s’hi poden trobar camps de conreu, sobretot a la zona nord del mapa. El mapa en general no presenta grans desnivells, tot i que sí que hi ha pendents pronunciats no gaire llargs. La zona central del mapa es caracteritza per no presentar pràcticament desnivell, en canvi, al sud i al nord és on s’acumulen les zones amb més pendent.

La xarxa de carreteres, pistes i corriols és força extensa. S’ha de tenir en compte que la massa vegetal de la zona és molt densa i alguns dels corriols poden costar de veure. S’ha d’estar alerta de no confondre les entrades creades pel bestiar amb els corriols dibuixats al mapa.

El trànsit estarà obert durant la prova, per la qual cosa es recomana que s’extremin les precaucions, sobretot en les carreteres principals.

Recordeu ser sempre respectuosos amb les propietats privades, els conreus i les altres persones que us trobeu al bosc.

Zona embargada

El mapa 

El mapa de Beuda és una ampliació del mapa d’Argelaguer que es va utilitzar a la BTT-O del 2019. S’ha ampliat i revisat durant els mesos de juny, juliol i agost del 2022. El mapa segueix la nova normativa ISMTBOM2022.

La competició es disputarà amb un mapa a escala 1: 15.000 i una equidistància de 5 metres.

La cartografia d’un mapa de MTB-O reflecteix la dificultat per avançar en carreteres, pistes i corriols. Aquesta dificultat ve marcada per l’amplada de la via, l’exigència tècnica i la velocitat a la qual s’hi pot transitar.

Característiques del mapa:

 • No s’han dibuixat les línies elèctriques al mapa, però si les zones obertes més evidents que hi van associades.

 • Tant els arbres caiguts com les tanques, fils elèctrics i cadenes s’han representat amb el següent símbol. Es permet el pas, però sovint s’ha de baixar de la bicicleta.

 • El símbol de prohibit passar s’ha utilitzat en aquells llocs on no està permesa la circulació, ja sigui perquè hi ha un element que ho impedeix o simplement perquè no es pot passar.

 • Hi ha zones que no s’hi pot circular i estan marcades de la següent manera.

Mapa antic de la zona

Notes del traçador

És una cursa de mitja distància, i per això els traçats estan pensats perquè els temps dels guanyadors de la majoria de categories sigui al voltant de l’hora.
Els traçats són exigents tècnica i físicament sobretot homes elit, dones elit i homes veterans. S’ha intentat que hi hagi força eleccions de ruta i que es necessiti fer una lectura de mapa constant.
El traçat d’iniciació adult és exigent físicament però senzill tècnicament
Els traçats transcorren per pistes i per corriols, en general amb bona ciclabilitat, i que faran les delícies dels més “btterus”.
Cal anar molt alerta en els camins inferiors a 1,5 m, ja que hi pot haver participants en els dos sentits de la marxa, tot i que a l’hora d’elaborar els traçats s’ha intentat que això no passi.
Està totalment prohibit que en una elecció de ruta es passi per davant de la sortida o de l’arribada.

No està permesa la circulació per fora els camins.

No hi haurà avituallament durant la cursa però sí a l’arribada al centre de competició.

Distàncies i desnivells

Equip organitzatiu 

 • Director de la prova: Alba Trabal 
 • Equip traçador: Pau Bosch
 • Equip de cartografia: Alba Trabal (ampliació), Pau Bosch i JOan Carles Roqué. 
 • Tècnic SportIdent: Marc Nicolau

Contacte

Per qualsevol aclariment us podeu adreçar a: gastantkeksgarrotxa@gmail.com