Uns 250 orientadors van participar el diumenge 18 d’abril a Olot al Campionat de Catalunya d’Orientació per Relleus 2021, un esdeveniment que enguany organitzava per primera vegada l’Associació Esportiva Gastant Keks.

La cursa va tenir lloc a la zona de les Tries i els participants, de 13 clubs diferents, van córrer i buscar balises en un mapa que s’havia enllestit a principis del 2020 però que encara no s’havia pogut estrenar per culpa de la pandèmia. Els participants, repartits en més de deu categories, van córrer en un terreny físic i exigent, amb diversos trams de zones molt tècniques i altres amb distàncies més llargues que premiaven una bona elecció de ruta.

En categoria sènior les guanyadores van ser un equip del club Aligots (Marta Bruns, Joana Martí i Laura Baus) els guanyadors van ser el Club Orientació Catalunya (Thomas Wilson, Pol Canosa i Biel Ràfols).

El temps va acompanyar i els diversos orientadors van poder gaudir de la cursa però també de l’ambient, ja que aquesta és una de les úniques curses que es disputa en la modalitat de relleus i, per tant, els corredors no només participen sinó que també poden veure els rivals i els companys quan passen per trams propers al centre de competició.

La jornada de diumenge, doncs, va ser tot un èxit ja que aquesta era una de les primeres curses d’orientació que s’han pogut disputar després de la llarga aturada per la pandèmia i, malgrat que va caldre fer algunes petites modificacions en el reglament, va transcórrer amb normalitat.

Ferran Mayans