El dilluns 6 de setembre a les 9:20h es durà a terme la cursa d’orientació OrienTura. Cursa popular de caire festiu i familiar.

 • Data: Dilluns 6 de setembre

 • Lloc: Olot

 • Centre de competició: Parc Simon

L’Orientura és una cursa d’orientació popular de caire festiu i familiar. Està pensada per fer-la en grups de 2 a 5 persones, amb colla o amb tota la  família.
Aquest any, la cursa canvia d’emplaçament: la sortida es farà des del Parc Simon  la cursa transcorrerà per les zones properes, per la falda del Montsacopa entre d’altres. La prova serà de modalitat rogaine (score), això vol dir que tothom haurà de definir el circuit i les fites a fer un cop tingui el mapa.

INSCRIPCIONS
LLISTAT D’INSCRITS
RESULTATS

PROGRAMA

 • 09.20h: Obertura del centre de competició i recepció de participants
 • 09.40h: Explicació de la cursa per qui ho desitgi.
 • 09:50h: Entrega de mapes per poder planificar el circuit a fer.
 • 10:00h: Sortida en massa.
 • 12:00 h: Final de cursa sense penalització.
 • 12.30 h: Tancament de meta.

AVITUALLAMENT

Per motius de seguretat i a causa de la COVID 19, no s’oferirà avituallament, ni a l’arribada ni en cursa. Recomanem, doncs, que els corredors es portin el seu propi avituallament. Alhora que demanem que no es deixi cap deixalla.

ORGANITZA

Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura i A.E.Gastant Keks .

CONTACTE

Per qualsevol aclariment us podeu adreçar a: gastantkeksgarrotxa@gmail.com

COM ARRIBAR

El centre de competició estarà al Parc Simon i la cursa transcorrerà per les zones properes, per la falda del Montsacopa entre d’altres.

Coordenades: Carrer Garrinada 42.192289030054525, 2.4867595865055643

PROTOCOL COVID19

SEGONS PROTOCOL PER A LA MINORACIÓ DEL RISC DE CONTAGI DE COVID-19 EN LA PRÀCTICA ESPORTIVA I COMPETICIÓ DE LES CURSES D’ORIENTACIÓ v1.0 2020 / 07 / 15

Basem aquest protocol en els 3 eixos fonamentals per garantir la seguretat de les persones enfront de la COVID19:

 1. Ús de la mascareta
 2. Respectar la distància de seguretat interpersonal
 3. Garantir la higiene de mans

MESURES GENERALS

Totes les persones participants han de ser responsables de complir amb aquestes mesures generals, tant pel seu propi benestar com pel benestar de la resta de participants. Cadascuna d’elles ha acceptat per escrit el “Pla de Retorn de les Curses d’Orientació” de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (ja sigui mitjançant la inscripció a la plataforma digital o bé la inscripció el mateix dia de la cursa).

Alhora, el respecte i compliment d’aquestes mesures faran possible que puguem seguir realitzant esdeveniments esportius i gaudir del nostre esport, que tants beneficis ens aporta a tots els nivells.

Plantegem unes mesures generals de protecció contra la COVID:

 • No es recomana l’assistència de persones de risc als esdeveniments esportius.
 • Les persones diagnosticades o malaltes per COVID-19, que no hagin superat la malaltia o sense alta mèdica no podran participar en l’esdeveniment esportiu sigui quina sigui la seva funció.
  Tampoc podran assistir-hi aquelles persones que sense estar malaltes o diagnosticades hagin tingut contacte amb algun malalt i no hagin passat la quarantena.
 • Si qualsevol persona en l’esdeveniment manifesta símptomes, com febre o tos persistent, haurà d’abandonar l’esdeveniment o bé posar-se en mans del personal sanitari.

ÚS DE LA MASCARETA

L’ús de la mascareta serà obligatori en tot moment per totes les persones majors de 6 anys, tant participants com organitzadors o altres persones que es puguin apropar a la zona on es realitza l’esdeveniment.

Cal dur-la en tot moment:

 • En la zona de pàrquing.
 • En la zona destinada als clubs
 • En el tram de camí des de la zona de clubs a la zona d’escalfament.
 • En el tram de camí des de la zona d’escalfament a la zona de sortida/canvi de relleu
 • Un cop passada la línia de meta i fins a la zona de clubs.

Només es podrà anar sense mascareta en les següents situacions:

 • a la zona de SORTIDA quan ja s’hagi entrat dins la zona de canvi de relleu (just a l’entrar i abans d’agafar el mapa).
 • durant l’escalfament/desescalfament, sempre intentant garantir la distància de seguretat amb la resta de corredors/es que estiguin escalfant.
 • a la zona d’ARRIBADA per poder recuperar l’alè un cop finalitzada la cursa, sempre intentant garantir la distància de seguretat amb la resta de corredors/es que hagin arribat i encara estiguin recuperant-se  hi haurà una zona de recuperació delimitada.
 • EXCEPCIONS: persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada per la utilització de la mascareta o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d’autonomia per a treure’s la mascareta o bé presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.

DISTÀNCIA DE SEGURETAT

Tots els corredors/es han de mantenir la distància de seguretat en les zones compartides, evitant concentracions excessives de gent.

Per tal de poder garantir aquest aspecte, optem per aplicar diverses mesures:

CENTRE DE COMPETICIÓ:

El centre de competició estarà simplificat només a una carpa per aquelles persones que tinguin alguna incidència a resoldre

No es  realitzaran noves inscripcions

No hi haurà pinces SI de lloguer

No hi haurà pantalla de resultats ni tampoc llistats en paper. Es podran consultar els resultats en línia a través del nostre web.

Agrairem a totes les persones que participin, que un cop realitzada la seva cursa vagin abandonant la zona de competició i l’aparcament.

No hi haurà servei de guarderia.

AVITUALLAMENT

No hi haurà avituallaments en cursa, cada corredor/a ha de dur el seu sistema d’hidratació personal si ho considera oportú.

A l’arribada tampoc hi haurà avituallament.

ENTREGA DE PREMIS:

Només es farà entrega de les medalles als campions de Catalunya de Relleus, és a dir pel primer equip H-Senior i pel primer equip D-Senior.

HIGIENE DE MANS

Posarem a disposició de tots els corredors/es gel hidroalcohòlic en diferents punts de la zona de cursa:

Carpa incidencies/Descarrega sportident

Zona entrada a la sortida/Canvi de relleus: en aquest punt serà OBLIGATÒRIA la neteja de mans abans d’entrar