Què és l’esport de l’orientació?

Les curses d’orientació són activitats esportives de camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, però amb l’obligació de passar per uns controls (fites) assenyalats en un mapa. Qui passa per tots els controls en menys temps guanya.

L’orientació és un esport que poden practicar tots els membres de la família. A totes les curses hi ha circuits de diferents nivells, des dels més senzills d’iniciació per als petits o els adults que comencen, fins als circuits més complicats per als experts, on l’ús de la brúixola és fonamental. D’aquesta forma tothom té un circuit a la seva mida.

A més hi ha diverses categories de Promoció per a tota aquella gent que és la primera vegada que s’aventura a les curses d’orientació. En aquestes categories el recorregut és apte per a tot el públic amb una dificultat mínima per a la localització dels controls i amb la possibilitat de fer-ho en companyia dels amics i de la família. No és necessari l’ús de brúixola per a la realització del recorregut.

L’orientació es practica preferentment en un paratge natural, bosc o muntanya que ofereixi un terreny variat, és una fórmula ideal per descobrir llocs nous, aprofitar el teu temps lliure i és la manera més divertida per estar en forma.

Una cursa d’orientació es pot prendre com un agradable passeig en mig de la natura o com una activitat atlètica competitiva. Les curses d’orientació estimulen el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació, ja que cal interpretar la informació que ofereix el mapa i contrastar-la amb la realitat que veiem a l’entorn, per saber on estem i cap on hem d’anar. L’orientació és un esport integral i complet en cos i ment.